GIA certifikat, diamant, diamantgraderer, Betsey Sook, carat hvor mange

Carat-størrelsen er vigtig, men ikke altafgørende og på ingen måde den eneste faktor, der bør afgøre, om en diamant er værd at investere i.


Diamanten og De 4 C’er: Carat

Det er en myte, at carat-vægten er det eneste, der betyder noget for en diamant og dens pris.

De andre 3 C’er er også vigtige. Lad os give et eksempel:

En diamant i den bedste kvalitet kan koste over 100 gange så meget som en diamant i ringeste kvalitet i SAMME carat-størrelse.

Det er faktisk bemærkelsesværdigt: Den samme carat-størrelse diamant kan koste 10.000 kr. eller 1 million kr.

Af den grund er det nemt at få en diamant til at lyde “som et godt tilbud”. Man skruer bare lidt på kvaliteten.

Vores diamanter vejes på kalibrerede fagvægte, der vejer med en hundrede-tusindedel carats nøjagtighed. En carat svarer til 0.2 gram.

Pas på overvægtige diamanter

Det er et vidt udbredt fænomen i diamantbranchen, at en diamant kan bære sin vægt alle de forkerte steder. Hvad betyder det? Det betyder, at diamanten ser for lille ud i forhold til sin carat-vægt.

Ingen kunde ønsker at betale mange penge for en høj carat, og så ende med en diamant, der ikke “ser ud af noget”.

Desværre er mange diamanter slebet for at holde på så meget carat-vægt som muligt (og derved øge salgsværdien for sliberiet). De er ikke slebet for skønhed, men for at veje så meget som muligt. Derfor ser de mindre ud end deres carat-vægt. Disse diamanter kaldes “overvægtige”.

Hos Betsey Sook foretager vi selv kontrolmålinger, hvor carat-vægten sammeholdes med diamantens mange proportioner. Vi kan således sortere alle de diamanter fra, hvor der er optimeret uhensigtsmæssigt og urimeligt på carat-vægten således, at vores kunder har adgang til de bedste diamanter inden for en given carat-vægt.