Diamanten og De 4 C’er: Carat

Det er en myte, at carat-vægten er det eneste, der betyder noget for en diamant og dens pris.

De andre 3 C’er er også vigtige. Lad os give et eksempel:

En diamant i den bedste kvalitet kan koste over 100 gange så meget som en diamant i ringeste kvalitet i SAMME carat-størrelse.

Det er faktisk bemærkelsesværdigt: Den samme carat-størrelse diamant kan koste 10.000 kr. eller 1 million kr.

Af den grund er det nemt at få en diamant til at lyde “som et godt tilbud”. Man skruer bare lidt på kvaliteten.

Diamant i 1 carat og 2 carat og højere

Ligegyldigt hvilken carat-størrelse, man ønsker sig, kan vi skaffe det. Hvide, runde brillanter op til 1 og 2 carat har vi stort set altid tilgængelige.

Diamanter større end 2 carat og fancy-cut diamanter henter vi hjem på bestilling fra vores kontakter Antwerpen. Vi kører en sikkerhedsproces omkring hver eneste diamant. Vores diamanter vejes blandt andet på kalibrerede fagvægte, der vejer med en hundrede-tusindedel carats nøjagtighed. En carat svarer til 0.2 gram.

Grundig håndtering og kvalitetstjek tager lidt længere tid, men det giver en uvurderlig tryghed i købet.

Hvor stor skal en diamant være?

Det er individuelt. Der er ikke nogen regler. Vi tager os god tid til at undersøge den perfekte carat-størrelse sammen med kunden.

Pas på overvægtige diamanter

Det er et vidt udbredt fænomen i diamantbranchen, at en diamant kan bære sin vægt alle de forkerte steder. Hvad betyder det? Det betyder, at diamanten ser for lille ud i forhold til sin carat-vægt.

Ingen kunde ønsker at betale mange penge for en høj carat, og så ende med en diamant, der ikke “ser ud af noget”.

Desværre er mange diamanter slebet for at holde på så meget carat-vægt som muligt (og derved øge salgsværdien for sliberiet). De er ikke slebet for skønhed, og derfor ser de mindre ud end deres carat-vægt. Disse diamanter er det, der kaldes “overvægtige”.

Hos Betsey Sook foretager vi selv kontrolmålinger, hvor carat-vægten anaylysereres i forhold til diamantens mål og proportioner. Vi kan således sortere alle de diamanter fra, hvor der er optimeret uhensigtsmæssigt på carat-vægten.