Diamanten og De 4 C’er: Klarhed

Det første, der skal strejfe en diamanthandler, der støder på en diamant, som er fuldstændig fri for inklusioner, er mistænksomhed. Kan der være tale om en syntetisk diamant eller en simulant? Inklusioner er en diamants små “modermærker”, dens særkende og levn fra dens tilblivelsesproces. De er naturlige, uundgåenlige, og diamanter, der er fuldstændig fri for inklusioner, er yderst, yderst sjældne.

Det er meget individuelt, hvor højt, man behøver at gå op i klarhed, før en given diamant fremstår inklusionsfri for det blotte øje.

Her ses en smaragdsleben diamant. Læg mærke til de blanke, gennemsigtige flader. Slibet hedder “step-cut”.  En sådan type diamant kræver en meget, meget høj klarhedsgrad.

En diamant udvælges med omhu

11 klarhedsgrader dækker hele spektret af alle diamanter i verden. Fra “Flawless” og “Internally Flawless” til “I1″, “I2″ og “I3″.

“I” står for “included”, og det er disse diamanter, der er flest af i smykkebutikkerne. De kaldes også “piqué”. Jo højere op en diamant er graderet i klarhedsgrad, jo mere sjælden er den pågældende diamant. Og tilsvarende kostbar.

Med kun 11 klarhedsgrader er der store kvalitetsforskelle inden for den enkelte klarhedsgrad.

Det er vigtigt at forstå, at klarhed er komplekst. Og at den diamant, du køber, kun holder en vis standard, hvis den juveler eller diamanthandler, der sorterer og udvælger diamanter for dig, forstår disse kompleksiteter til bunds.

Vi er blandt de yderst få herhjemme, som er uddannede i at læse og forstå et diamantplot (en symboltegning over diamantens inklusionsmønster). Derfor kan vi håndplukke de bedste diamanter inden for en given klarhedsgrad.

Vores filosofi indenfor diamanter og klarhed

Vores kunder har adgang til premium diamanter, også  de ypperste og mest sjældne klarhedsgrader: “Flawless” og “Internally Flawless.”